Bennie Blind … met de fiets!

Dit is onze Bennie, BennieBlind. Hij is gedeeltelijk blind en stelt situaties aan de kaak die voor mensen met een visuele beperking erg hinderlijk of onwerkbaar zijn. Maar vandaag gaat het niet over een misstand; vandaag heeft Bennie een mooie tip voor je. Het is lente, dus we gaan fietsen.

Misschien vraag je je af: Fietsen als je een visuele beperking hebt, kan dat wel? Dat kan dus zeker wel! Met een duofiets of een tandem kun je samen met een maatje op pad.

Bennie bezoekt eerst fietswinkel Van D in Markelo. Eigenaar Mark heeft zelf ook een visuele beperking. Maar dat weerhoudt hem er niet van met grote passie zijn fietsenmakersvak uit te oefenen. Elke dag staan Mark en zijn collega’s voor je klaar om je fiets te repareren of om je te adviseren bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Bovendien kan Mark iemand met een visuele beperking tevens goed adviseren bij de aanschaf van een duofiets of tandem. Want hij weet precies waar hij het over heeft!
Bennie bezoekt ook nog de fietsverhuur van Jan Stam in Holten. Hier huurt hij een elektrische tandem om door het prachtige natuurgebied te kunnen fietsen met zijn dochter. En omdat Bennie een voelbare plattegrond van het natuurgebied heeft, kan hij zelfstandig de route uitstippelen en voelen wat er in de omgeving allemaal aanwezig is. Dat maakt de fietstocht voor Bennie helemaal compleet!

Share and Enjoy!

Verander het contrast en lettergrootte.