Een transparante werkwijze voor heldere resultaten

Onze aanpak en werkmethode

Onze aanpak en werkwijze verloopt op een professionele en gestructureerde wijze zonder daarbij onze flexibiliteit en creativiteit te verliezen. Wij verkennen (openbare) ruimtes vanuit het gevoel van de visueel beperkte gebruikers. Dat lukt meestal erg goed, zeker wanneer wij werken met een testteam van VIP’s (Visually Impaired Persons). In het grafisch ontwerp kiezen wij altijd voor de interpretatie en vertaling ten gunste van de visueel beperkte mens.

Het vereenvoudigen van ruimtes, routes, obstakels, kenmerkende materialen en omgevingsindicatoren is voor ons een 2e natuur geworden. Daardoor vinden VIP’s onze producties ook zo praktisch, fris en heerlijk om te voelen. Niet in de laatste plaats vanwege de hoogwaardige reliëf-print kwaliteit.

Wij hanteren als moderne onderneming de MVO eisen en overtreffen deze vaak. Wij benutten de maximale waarden in elk gesteld budget, groot of klein. Ook leveren wij on-line services zoals het bestellen van kaarten, graphics of mappen via speciale sites en verzorgen wijde postale verzending van bestelde producten aan blinden en slechtzienden.

TactileVisions implementeert en verwerkt in haar tactiele design alle denkbare huisstijlen of brand-label stijlen zonder concessie. Dat doen wij onder andere voor grote hotelketens, rederijen, musea en pretparken. Immers, ook een blinde heeft een voorstelling en beleving van een imago, merk en beeldmerk.

Onze aanpak is nuchter, netjes, gedetailleerd en eenvoudig. Producten van ons in One-vision, Top-vision (Elevated Printing 2.5), ets of een maquette uit kunststof zijn stuk voor stuk topproducten met de allerbeste kwaliteit braille en tactiele logica.

Aanpak en werkmethode TactileVisions

Wij hanteren in de opdrachtsfeer graag de volgende werkmethode (details kunnen per opdracht verschillen):

Fase 1 – briefing, project-aanpak & planning
  • Research van locatie / veldonderzoek (het ter plekke bekijken, risico’s vastleggen en conclusies maken). Project documentatie en administratie vaststellen met opdrachtgever. Bepalen van de doelstellingen, criteria en test eisen definiëren o.a. in samenhang met ons testteam van Visually Impaired Persons (VIPs)
  • Veldonderzoek, graphic research, styling
  • Projectbespreking, testteam samenstellen, eindresultaat vaststellen en teststrook leveren
Fase 2 – projectuitwerking & graphic designs
  • Legenda’s uitwerken
  • Prints produceren en controleren
  • Testen van prints aan praktijksituatie. Graphic design in studio’s perfectioneren en fine-tunen;
  • Testrondes beleggen met testteam. Akkoord op het concept eindproduct
Fase 3 – afronding – distributie – levering van (connected) panels
  • Produceren van kopieën, distributie/verzending, mogelijk shopverzorging. Op voorraad houden van mallen, moedermodellen, kopieën en verzending door heel Europa van tactiele plattegronden, graphics en objecten
  • Afronden, evalueren, updaten of desgewenst overdragen van bestanden en materialen aan opdrachtgever

TactileVisions heeft op dit moment een breed scala aan opdrachtgevers in haar orderportefeuille. Met ons team van 7 tactiele designers en projectmedewerkers werken wij direct alsook indirect (middels sub-contractors) voor klanten in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Denemarken.

Onze opdrachtgevers zijn o.a. leisure organisaties, theater exploitanten, gemeenten (ten behoeve van stadhuis of stadskantoor), treinstations (ProRail), OV-connectiepunten (bus, trein, taxi, boot/veerpont – onder andere Vervoerregio Amsterdam) en zorginstellingen (VIP’s).

Aanpak en werkmethode TactileVisions
Onze specs en standaarden

Wij werken veel onder auspiciën van de Oogvereniging Utrecht, NEN2424, DIN-Norm 32976 (Deutschland) en BANA/CBA Tactile Graphics Committee.

TactileVisions is (in)direct betrokken bij een aantal Europese netwerken zoals: NEBU – European Blind Union – ENVITER European Network for Vision Impaiment Training Education & Research – ESLRR European Society for Low Vision Research and Rehabilitation – ICEVI Europe International Council for Education of People with Visual Impairment.

Wij staan open voor samenwerking met uw instituut of organisatie. Stuur uw bericht aan:
annelies@tactilevisions.com

Deel

Verander het contrast en lettergrootte.