Even voorstellen: Wij zijn TactileVisions

Benieuwd wie de drijvende krachten achter TactileVisions zijn? In deze blog maak je kennis met ze!

Annelies
Annelies Muileman is immer vrolijk en positief. ‘Dat kan niet’ komt niet voor in haar wereld. Alles kan, als je je maar inzet en ervoor gaat. Ze zit nooit stil en laat haar creatieve brein altijd op volle toeren draaien. Annelies is gek op taart, drop en croissantjes én op haar trouwe viervoeter Nazir.

Jeroen
Jeroen van der Veen kun je ’s nachts wakker maken voor een tocht op de motor. Zelf motorfietsen bouwen is zijn grote hobby, naast zijn grote liefde voor het grafische vak. Van niets iets creëren is hem op het lijf geschreven. Deze zeer gedreven man is dol op cola en goed belegde kaiserbroodjes, maar niet op taart. Dat komt goed uit, want dan blijft er meer voor Annelies over! 😉

Het perfecte samenwerkingsduo
Annelies en Jeroen werken al jaren samen. Zij zijn samen, naast TactileVisions, eigenaar van het reclamebureau Breedbeeld Communicatie. Dat hun samenwerking tot uitmuntende resultaten leidt, blijkt wel uit het feit dat Breedbeeld Communicatie dit jaar al twintig jaar bestaat. TactileVisions is daar sinds enkele jaren onderdeel van.

Iedereen moet volwaardig en zelfstandig deel kunnen nemen aan de maatschappij

Informatie moet beschikbaar zijn voor iedereen
Met het VN verdrag Handicap en de Wet Gelijke Behandeling in hun achterhoofd, besloten Jeroen en Annelies in 2016 TactileVisions op te richten. Op deze wijze combineerden zij hun expertise in grafisch ontwerp met hun betrokkenheid bij mensen met een beperking. TactileVisions creëert tactiele – voelbare – producten voor mensen met een visuele beperking, zoals voelbare visitekaartjes, folders en plattegronden. Informatie beschikbaar maken voor iedereen, zodat iedereen volwaardig en zelfstandig kan deelnemen aan de maatschappij; dat is wat zij nastreven.

Jeroen en Annelies werken mee aan de transitie naar een inclusieve maatschappij


Wayfinding

Middels een speciale 2,5D printtechniek is het mogelijk een plattegrond volledig voelbaar te maken. Iemand met een visuele beperking kan zo letterlijk voelen welke route hij moet nemen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de voelbare plattegronden van een aantal grote trein- en metrostations. Alle informatie die je nodig hebt op een station is te voelen op de stationsplattegrond; van de roltrappen tot de toiletten, van de perrons tot de koffietentjes. In combinatie met de braille op de kaart, kan iemand met een visuele beperking volledig zelfstandig zijn route uitstippelen en volgen. Wayfinding, wordt dit genoemd. Door het maken van tactiele oplossingen voor mensen met een visuele beperking, werken Jeroen en Annelies mee aan de transitie naar een inclusieve maatschappij.Voldoen aan de wettelijke eisen, zoals de Wet Gelijke Behandeling die stelt

De toekomst
Het doel van Jeroen en Annelies is om van zoveel mogelijk openbare gebouwen en ruimtes een voelbare plattegrond te produceren, zodat bedrijven, organisaties, scholen en instellingen voldoen aan de wettelijke eisen voor mensen met een visuele beperking, zoals die in de Wet Gelijke Behandeling omschreven staat.

We sponsoren pup Nobel in zijn opleiding tot geleidehond. Nobel is onze mascotte!

Mascotte
Leuk detail om te weten over TactileVisions: zij hebben een mascotte. Dat is KNGF spup Nobel. Nobel is een kruising tussen een labrador en golden retriever. TactileVisions sponsort deze pup in opleiding tot geleidehond. Elke week woensdag plaatst TactileVisions een update van pup Nobel op hun Facebook- en Instagrampagina. Zo blijft iedereen op de hoogte van de vorderingen van spup Nobel in zijn opleiding en kun je zijn schattige avonturen meebeleven.

Er wordt hard gewerkt, maar er heerst een open en ongedwongen sfeer

Gastvrij
De beide bedrijven van Jeroen en Annelies, Breedbeeld Communicatie en TactileVisions,

bevinden zich aan de Solingenstraat 67 te Deventer. Binnen wordt hard gewerkt, maar er heerst een open en ongedwongen sfeer.
Klanten, samenwerkingspartners, freelancers en stagiaires zijn altijd welkom. Binnenstappen kan op elk moment. Even overleggen, de voortgang van een project bespreken of informatie opvragen? De koffie en thee staan klaar. Inclusief een schaal koekjes.

Wil je meer weten over TactileVisions? Neem dan gerust contact op per mail jeroen@tactilevisions.nl,
of telefonisch 0570 – 609480. Of kom spontaan een keertje langs. Je bent van harte welkom!


Share and Enjoy!

Verander het contrast en lettergrootte.